woensdag 1 juli 2009

DE TEST en andere dingen

De 18+ test die mijn toelating tot de HKU moet gaan verzilveren zit er op. Na de verkeerde uitgang op station Utrecht genomen te hebben moest ik helemaal omlopen naar winkelcentrum "de planeet" om daar alle roltrappen om hoog te gaan en mij daar in het aula gebeuren te mengen met andere stil zwijgende mogelijk toekomstige HKU studenten. Toen kwam het moment waarop we geroepen werden om naar het lokaal te gaan waar de test zou plaats vinden. We moesten ons legitimeren en toen heb ik ook meteen braaf mijn Dyslexie verklaring ingeleverd, want zo doen wij dat! Als bedankje voor het legitimeren kreeg ik twee echte, originelen HKU potloden, twee lege A4tjes en een rooster van de dag! toen werd ik door een zeer aardige man naar mijn plek ge√ęscorteerd.

De eerste test was: Denken met woorden.
hier moest je woorden bij elkaar zetten met een relatie, dan kreeg je bijvoorbeeld de woorden:
stroom slang

en dan had je de keuzen tussen:
a toast rooster woestijn
b snoer water
enz enz

het is natturlijk b aangezien stroom de zelfde relatie met snoer heeft als water tot een slang.

nu weet ik niet meer precies de volgorde van de testen, dus zeg ik nu gewoon dat ik toen de praktisch inzicht test had.
Hier kreeg je een plaatje van bijvoorbeeld een aantal tandwielen en dan zeiden ze dat tand wiel a links omdraait welke kant draait tandwiel b dan?
vrij makkelijk dus.

Toen kwam Denken met getallen...
dit was hoofd rekenen, en laat ik nou net niet kunnen hoofd rekenen aangezien mijn hoofd daar te rommelig voor is.. dus was dit een absolute ramp.
zo kreeg je sommen als breuken door breuken delen, als X dit en dit getal is en Y dit getal wat is H dan?... Deze test was voor mij het betere gok werk.

En toen waren we aangekomen bij Woordenlijst hier moest je gewoon de betekenis van een woord geven.

toen was de altijd leuke Ruimtelijk inzicht
Het ging er hier om, om aan de hand van een uitvouw de juiste isometrische weergaven te kiezen.

Toen was was Denken met figuren aan de beurt.
Het was hier de bedoeling om figuren reeksen af te maken.

en toen was Taal gebruik aan de beurt.
Hier kreeg je een zin en die was in vieren gedeeld en moest je zeggen in welk deel de fout zat.. nou weet ik wel wanneer de zins opbouw niet klopt of als er een verkeert woord wordt gebruikt, maar ik kan gen spel fouten ontdekken door mijn Dyslexie... dus dat is een onzeker onderdeel.. maar als het goed is wordt de normering aangepast voor mijn Dyslexie...

En toen zat het er op, ik moest mijn antwoorden bladen en en opgaven boekje inleveren samen met de potloden.

en niet veel later liep ik het veel te warme Utrecht in, daar zette ik mijn jacht voor een watercolor moleskine voort die ik eerder die week in Haarlem had moeten staken. Na een heleboel kleine steegjes* door gesnuffeld te hebben, en waarschijnlijk heel Utrecht door gelopen vond ik eindelijk de ene kantoor winkel.
Ze hadden volgens mij het hele Moleskine assortiment! Daar heb ik dus de watercolor moleskine gekocht. 2 euro goed koper dan dat moleskine ze zelf (volgens mij) verkoopt. Ben alleen de naam van de zaak vergeten dus kan hem niet aanbevelen. Toen ben ik begonnen met mijn terug reis naar IJmuiden, eerst nog wel even een stop gemaakt op Utrecht centraal voor een Swirl.(aardbeien en bosvruchten ijs+vanille ijs+vier scheppen verse aardbeien+een shitload aan slagroom= jummie) Thuis aangekomen lag er een pakketje van Bol.com op mij te wachten. Ik had vijf dagen daar voor had ik alle twee de volumes van Drawn to life bestelt. Wat ik tot nu toe vluchtig door gelezen heb ben ik dik te vrede. Ik zal ze echt goed lezen tijdens de vakantie in Noorwegen Zweden.

Zondag ga ik op vakantie, ik ga proberen om een reis journaal bij te houden (in die watercolor moleskine) dus later daar meer over.. misschien.

*
je kent ze wel, die steegjes waar van die leuke specialistische winkeltjes zitten, met voorkeur hippe papier en kantoor winkels. Ik krijg nooit genoeg van dat soort winkels, prachtig in echt leer gebonden (niet moleskine) notebookjes fantastisch papier en een gigantisch aanbod wat betreft pennen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten